Boek Wegwijs in de voedingsjungle

Wat is gezond voor mijn kind? Dat is samengevat de meest gestelde vraag aan Voedingsjungle. Daarom schreef Voedingsjungle, samen met Manon van Eijsden het boek: ‘Wegwijs in de voedingsjungle – Gewoon gezonde voeding voor kinderen’. Het boek is geschreven voor jonge ouders en voor iedereen die met jonge kinderen werkt. Het boek geeft je (onderbouwd) inzicht waarom iets gezond is (of juist minder gezond), zodat jij zelf kunt bepalen wat je goed vindt voor jouw kind.

Klik hier om ons boek in te kijken.

En zo is het tot stand gekomen
Voor dit boek hebben we jonge ouders geïnterviewd uit Amsterdam en Amersfoort. Om zo nog een beter beeld te krijgen waar jonge ouders tegenaan lopen en welke vragen ze hebben als het gaat over voeding van hun kind. Deze vragen hebben we beantwoord in ons boek. De inhoud hebben we waar mogelijk wetenschappelijk onderbouwd, we volgen hierbij o.a. de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en wetenschappelijke literatuur waar consensus over is. Daarnaast zijn we heel dankbaar dat deze 12 experts de inhoud voor ons kritisch hebben meegelezen:

De 12 andere experts:
Dr.ir. Annet Roodenburg, voedingswetenschapper
Dr.ir. Caroline van Rossum, voedingswetenschapper
Drs. Daniëlle Matjlis-de Haes, kindertandarts
Esther Konijn, kinderdiëtist
Prof.dr. Hans van Goudoever, kinderarts
Drs. Henrike ter Horst, jeugdarts KNMG
Prof.dr.ir. Jaap Seidell, voedingswetenschapper
Prof.dr.ir. Kees de Graaf, voedingswetenschapper
Dr. Koen Joosten, kinderarts
Dr. Monique L’Hoir, pedagoog en onderzoeker
Prof.dr.ir. Tiny van Boekel, levensmiddelentechnoloog
Drs. Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedcoach

De inhoud
We hebben de inhoud verdeeld over 2 delen; deel 1 gaat over de baby – van de eerste voeding tot met de pot mee-eten. Deel 2 start letterlijk waar deel 1 stopt; met de pot mee-eten – hoe krijg je dat gezond en gezellig voor elkaar, maar ook wat is een gezond ontbijt, hoe zit het met de lunch en de warme maaltijd en natuurlijk van alles over tussendoortjes, snoep, traktaties en drinken. Maar ook: wat heeft je kind nu eigenlijk echt nodig, wat als je kind een slechte eter is of bijvoorbeeld amper drinkt, is het erg als je kind geen groente lust of niet ontbijt en hoe ga je om met alle snoepfestijnen. Kortom bijna alle vragen komen aan bod! En om het je écht makkelijker te maken hebben we vooral veel tips in het boek gezet en simpele snelle recepten waar de meeste kinderen van smullen.

Wegwijs in de voedingsjungle

Wil je het boek kopen? Check dan deze link van bol.com.