Ons team

Sinds 2017 vormen Michelle en Manon samen het Voedingsjungle-team. Samen hebben ze één doel: helderheid bieden in de wirwar aan voedingsadviezen. Lees hier wat wij voor jouw school, bedrijf of organisatie kunnen betekenen. Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Ons team wordt regelmatig versterkt door stagiaires. Van september tot en met december versterkt stagiaire Emy Jansen ons team (zie hieronder!). Ook interesse in een stage? Laat het ons weten of check de vacatures.

Wie is wie?

Michelle_Voedingsjungle_2021Ir. Michelle van Roost is voedingsdeskundige, levensmiddelentechnoloog (Wageningen Universiteit) en BGN-gewichtsconsulent kind en gezin. Met haar werkervaring binnen de voedingsmiddelenindustrie (projectleider, adviseur, vakbladredacteur en marktonderzoeker) en als BGN-gewichtsconsulent (gespecialiseerd in kind & gezin) weet ze wat er speelt binnen de industrie én aan de keukentafel. Ze volgt de voedingswetenschap op de voet. Haar interesse voor communicatie over voeding startte bij voedsel.net en Food-info.net van Wageningen Universiteit. Michelle is oprichter van Voedingsjungle. Ze is nieuwsgierig en ondernemend en dol op projecten met een helder begin, midden en eind. Michelle heeft drie kinderen (2008, 2009 en 2011).

Manon_Voedingsjungle_2021Dr. ir Manon van Eijsden is voedingskundige en epidemioloog (Wageningen Universiteit), gespecialiseerd in voeding van kinderen 0 tot 4 jaar. In 2008 promoveerde Manon op  de mogelijke rol van voeding in de verklaring van etnische verschillen in geboortegewicht. Manon stoort zich aan onzinnige berichten over (on)gezonde voeding en heeft als missie de consensus binnen de wetenschap zo helder mogelijk over te brengen. Ze heeft gewerkt bij het World Food Programme, het Voedingscentrum en de GGD Amsterdam. Ze is creatief, kritisch en altijd op zoek naar de kern van het verhaal, om zo de wetenschappelijke inzichten écht praktisch te kunnen maken. Manon is moeder van twee kinderen (2013, 2015).

Stagiaires

Emy Jansen

Hoi! Ik ben Emy Jansen, 23 jaar, en loop stage bij Voedingsjungle. Ik ben mijn studie begonnen met de Bachelor Communication en Life Sciences aan Wageningen University en merkte al snel dat ik communicatie over gezondheid en voeding erg interessant vond. Mensen op een juiste manier bereiken en begeleiden, en op die manier de gezondheid bevorderen. Daarom ben ik de Master Health & Society gaan volgen. Hierbij heb ik geleerd over de invloed van de omgeving op de gezondheid van mensen en de maatschappij, waarbij vooral de doelgroep kinderen mij aanspreekt. Niet alleen omdat een gezonde start voor hen belangrijk is en zij de toekomst zijn, maar ook omdat zij vaak nog een open kijk hebben en veel willen en kunnen leren. Hiervoor hebben zij echter wel begeleiding en sturing nodig, iets waar ik hen, en hun omgeving, graag bij wil ondersteunen. Voedingsjungle biedt mij de mogelijkheid om actief in contact te komen met deze groep en mijn kennis door te vertalen naar begrijpelijke voedingsinformatie voor kinderen en hun omgeving. Ik hoop veel praktische ervaring op te doen bij Voedingsjungle en heb erg veel zin om aan de slag te gaan als stagiaire!

BGN_Logo_CMYK (1)               lid van de NAV_200px