Over Voedingsjungle

Voedingsjungle is in 2017 opgericht met één doel: helderheid bieden in de wirwar aan voedingsadviezen. Lees hier wat Voedingsjungle voor jouw school, bedrijf of organisatie kan betekenen. Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Voedingsjungle wordt regelmatig versterkt door stagiaires. Ook interesse in een stage? Stuur dan een mailtje naar stage@voedingsjungle.nl.

Michelle_Voedingsjungle_2021Michelle van Roost is oprichter van Voedingsjungle. Ze is nieuwsgierig en ondernemend en dol op projecten met een helder begin, midden en eind. Michelle is afgestudeerd aan Wageningen Universiteit, is voedingsdeskundige, levensmiddelentechnoloog en BGN-gewichtsconsulent kind en gezin. Met haar werkervaring binnen de voedingsmiddelenindustrie (projectleider, adviseur, vakbladredacteur en marktonderzoeker) en als gewichtsconsulent weet ze wat er speelt binnen de industrie én aan de keukentafel. Ze volgt de voedingswetenschap op de voet. Haar interesse voor communicatie over voeding startte bij voedsel.net en Food-info.net van Wageningen Universiteit. Michelle heeft drie kinderen (2008, 2009 en 2011).

Stagiaires: februari 2023 t/m juni 2023

Foto EmelyMijn naam is Emely van Dortmont. Ik ben 20 jaar, heel creatief en kan voor elk probleem wel een unieke oplossing bedenken. Met mijn verbeeldingskracht zet ik concepten om naar visueel aantrekkelijke ontwerpen. Op dit moment ben ik aan het afstuderen aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design op Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Hiervoor gaan Merel en ik in samenwerking met Voedingsjungle en Mondhygiëniste Manuela Damen, van Mondzorgpraktijk De Tandendame een preventietraject voor een goede mondgezondheid voor kinderen vormgeven. Een gezonde mond onder kinderen van 4-9 jaar is namelijk nog niet vanzelfsprekend. Hiervoor ga ik materialen ontwikkelen om de kinderen én ouders op een speelse manier kennis bij te brengen en gedragsverandering te realiseren. Ik hoop met deze opdracht de doelgroep te enthousiasmeren om goed voor hun mond te zorgen, want dit kan ze later ontzettend veel problemen besparen.

Foto MerelMijn naam is Merel van der Hoeven, en ik ben 20 jaar. Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn studie Communicatie & Multimedia Design, het afstuderen. Vanaf februari 2023 tot en met juni 2023 ga ik in samenwerking met mondzorgpraktijk Tandendame, Voedingsjungle en Emely een preventietraject opstarten voor de mondgezondheid van kleuters. Dit traject geeft kennis, biedt handelingsperspectief en zet kleuters (en hun ouders) aan tot gedragsverandering. Ik vind het belangrijk dat jonge kinderen meer afweten van mondgezondheid, zodat ze op latere leeftijd minder mentale en fysieke problemen ervaren. Daarnaast zie ik kunst en cultuur als een belangrijk middel om complexe maatschappelijke vraagstukken onder de aandacht te brengen. Met deze redenen ben ik met plezier aangesloten bij dit project.