Ons team

Sinds 2017 vormen Michelle en Manon samen het Voedingsjungle-team. Samen hebben ze één doel: helderheid bieden in de wirwar aan voedingsadviezen. Lees hier wat wij voor jouw school, bedrijf of organisatie kunnen betekenen. Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Ons team wordt regelmatig versterkt door stagiaires. Op dit moment zijn dat Linde, Aaira, Paulien en Evelien. Ook interesse in een stage? Laat het ons weten of check de vacatures.

Wie is wie?

Voedingsjungle_Manon_en_Michelle_2021_z

(links) Dr. ir Manon van Eijsden is voedingskundige en epidemioloog (Wageningen Universiteit), gespecialiseerd in voeding van kinderen 0 tot 4 jaar. In 2008 promoveerde Manon op  de mogelijke rol van voeding in de verklaring van etnische verschillen in geboortegewicht. Manon stoort zich aan onzinnige berichten over (on)gezonde voeding en heeft als missie de consensus binnen de wetenschap zo helder mogelijk over te brengen. Ze heeft gewerkt bij het World Food Programme, het Voedingscentrum en de GGD Amsterdam. Ze is creatief, kritisch en altijd op zoek naar de kern van het verhaal, om zo de wetenschappelijke inzichten écht praktisch te kunnen maken. Manon is moeder van 2 kinderen van 8 en 5 jaar.

(rechts) Ir. Michelle van Roost is levensmiddelentechnoloog (WUR) en BGN-gewichtsconsulent. Met haar werkervaring binnen de voedingsmiddelenindustrie (projectleider, adviseur, vakbladredacteur en marktonderzoeker) en als BGN-gewichtsconsulent (gespecialiseerd in kind & gezin) weet ze wat er speelt binnen de industrie én aan de keukentafel. Ze volgt de voedingswetenschap op de voet. Haar interesse voor communicatie over voeding startte bij voedsel.net en Food-info.net van Wageningen Universiteit. Michelle is oprichter van Voedingsjungle. Ze is nieuwsgierig en ondernemend en dol op projecten met een helder begin, midden en eind. Michelle is moeder van 3 kinderen: 9, 11, 12 jaar.

Stagiaires

Linde@Voedingsjungle

Hi! Mijn naam is Linde Walchenbach, ik ben 21 jaar en zit nu in het derde jaar van mijn bachelor Public & Global Health aan de Erasmus University College in Rotterdam. Ik heb altijd al affiniteit gehad met reizen en andere culturen ontdekken. Tijdens het reizen werd mij de kloof in gezondheidszorg in de wereld pijnlijk duidelijk, wat met name heeft geleid tot de keuze van mijn bachelor. Ik ben een enthousiaste en hardwerkende student met een passie voor gezondheidsbeleid. Daarom ben ik ontzettend blij dat ik dit toe kan passen in de onderzoeksstage van Voedingsjungle! Naast mijn studie ben ik vooral actief bij een studentenroeivereniging waar ik coach en deelneem aan commissies.

Aaira@VoedingsjungleAaira Mitra (Erasmus University College) is a passionate student, pursuing the field of food systems and policy. With her experience of working at various levels within local and global food systems, she is now keen on applying this to the complex issues within urban governance and health. This is reflected in her Bachelor’s thesis, which she is currently writing as part of a research internship with Voedingsjungle on the Urban Learnings project. Aaira is a strong interdisciplinary thinker and likes to approach issues while addressing the multiple perspectives at play. In her free time, she is fond of learning more about the cultures surrounding her, be it through food, architecture or learning languages.

PaulienHey! Mijn naam is Paulien Dekkinga en ik ben 25 jaar oud. Ik zit in mijn laatste jaar van de master Communication, Health & Life Sciences aan de Wageningen Universiteit. Gezondheid is iets wat dicht aan mijn hart ligt. Vroeger was ik regelmatig aan het buitenspelen of sporten met een gebalanceerde maaltijd toe, maar ik weet ook dat dit niet voor iedereen geldt. Naarmate ik ouder werd, kreeg ik steeds meer interesse in de fysieke en mentale gezondheid en de verschillen daarin. Nu ben ik de gelukkige om voor mijn stage bij Voedingsjungle aan de slag te gaan. Ik heb erg veel zin in om hard te werken aan een gezonde omgeving, met natuurlijk een sportieve lunchpauze op zijn tijd!

FotoEvelienHoi! Mijn naam is Evelien Mulder, 22 jaar. Momenteel ben ik bezig met de master Population Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarvoor heb ik de bachelor Sociologie gedaan, waardoor mijn interesse voor sociale ongelijkheid ontstaan is. Naast mijn studie werk ik als begeleider in de jeugdhulpverlening, waar ik me onder andere bezig houd met eetproblematiek. Voedingsjungle biedt mij de kans om de onderwerpen ongelijkheid en voeding met elkaar te combineren, daar ben ik erg blij mee. Ik kijk er dan ook naar uit om aan de slag te gaan met het onderzoek!

BGN_Logo_CMYK (1)               lid van de NAV_200px

Fotocredit: Joshua Rood