Referenties

“Michelle en Manon hebben hun immense kennis en kunde rondom gezonde voeding voor kinderen om weten te zetten in een super aantrekkelijk en lekker leesbaar boek. Wij zijn blij en trots dan we samen met hen deze belangrijke informatie een stukje toegankelijker hebben kunnen maken voor ouders.”
Marieke Soons, Acquirerend redacteur Gezin & Gezondheid at Kosmos Uitgevers.

“Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt krijgen ruim een half miljoen kinderen naast een gezond ontbijt ook les over ontbijten. Waarom is het zo belangrijk om te ontbijten? En wat is een gezond ontbijt? Het vertalen van complexe voedingsadviezen naar kindvriendelijk, praktisch en vooral fun lesmateriaal is hier de uitdaging. Hiervoor ben je bij Manon en Michelle aan het juiste adres. De samenwerking verliep top, Manon en Michelle luisteren goed naar je wensen, zijn praktisch ingesteld, strak op de timings en hebben oog voor detail. Binnen een zeer korte tijd hebben we een prachtig nieuw lespakket voor verschillende niveaus neergezet.”
Milou Vrijhof, projectmanager van het Nationaal Schoolontbijt.

“De deelnemers hebben de cursus over het algemeen als goed ervaren! Cursisten geven aan veel geleerd te hebben, de praktijkvoorbeelden zeer te waarderen en het geleerde zeer zeker in de praktijk te willen en kunnen toepassen.” Geerte Verhage, programmamanager Academie voor Kindertandheelkunde – n.a.v. de scholing ‘ Gezond eten voor gezonde tanden: zo adviseer je ouders’, doelgroep: kindertandartsen, mondhygiënisten en preventie assistenten.

“Manon en Michelle, van Voedingsjungle, hebben voor de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van Sante Partners de scholing ‘Gezonde voeding voor kinderen van 0-4 jaar – van wetenschap naar praktijk‘ gegeven. Ze hebben echt maatwerk geleverd; gezien de leeftijdscategorie waarmee wij werken (0-4 jaar), hebben zij veel aandacht besteed aan de melkvoeding en de introductie van vaste voeding. Hun opbouwschema is visueel aantrekkelijk en sluit aan bij de adviezen die we in de JGZ al gebruikten. Om deze reden gebruiken wij hun schema ook in de praktijk;naar tevredenheid van medewerkers en ouders. Hun manier van lesgeven is bevlogen en zeer deskundig; wat beschikken zij over een enorme kennis over voedingsmiddelen! Er was veel tijd voor vragen ingebouwd in de les; die vragen konden zij ook gemakkelijk beantwoorden. Basale vragen over de samenstelling van margarines, halvarines en roomboter werden rustig uitgelegd en inzichtelijk gemaakt; om maar een voorbeeld te noemen. Ook de adviezen voor een vegetarisch volwaardig menu werd besproken; hierover zijn steeds meer vragen uit de praktijk namelijk. Kortom hele bruikbare en waardevolle kennis die we kregen voorgeschoteld. Daarom waren de medewerkers erg blij met deze scholing. Op ieder consultatiebureau ligt nu een boek van Voedingsjungle!”
Jeanne-Marie Hament, stafarts Sante Partners, Tiel

Manon en Michelle hebben op aanvraag van de oudercommissie een ouderavond verzorgd op onze basisschool. Ouders en leerkrachten kijken terug op een inspirerende avond: informatief, met ook een realistische visie en goed overgebracht en gepresenteerd.”
Anneke Willemsen, oudercommissie Het Molenven

Voor de verdiepingsdag voor beweegcoaches en voedingscoaches die werken met het Lekker Fit! programma heeft Confriends Voedingsjungle benaderd om workshops te geven. De uitstraling en de onderbouwde kennis die Voedingsjungle laat zien in hun boek leek ons goed aan te sluiten bij de doelgroep. Dat bleek te kloppen. De workshop van Voedingsjungle viel goed in de smaak bij de deelnemers. Het was een leuke en leerzame workshop kregen we terug van de deelnemers. Sommige deelnemers gaven aan dat ze al goed bezig zijn op hun locaties en dat ze de workshop als bevestigend hebben ervaren. We zouden voor een volgend event Voedingsjungle zeker weer benaderen.” Miranda Rep, mede-oprichter, trainer, coach Confriends.

“Steeds meer mensen stelden vragen over ons voedingsbeleid. En ook zelf merkten we dat onze niet meer helemaal lekker aansloot op de adviezen van het Voedingscentrum. Een rondje op internet maakte dat we al snel door de bomen het bos niet meer zagen. Voedingsjungle was daar het antwoord op. Zij hebben samen met ons, maar ook met onze ouders en de oudercommissies gekeken naar wat bij Bzzzonder past. Je merkt dat er veel kennis is over goede voeding, maar ook veel kennis over wat handig is op een kinderopvang. Het sociale aspect van samen eten en samen koken wordt daarbij niet uit het oog verloren.
De begeleiding is top. Ook na de introductie van het beleid kunnen we nog een beroep doen op Voedingsjungle. Dat maakt dat we nu een voedingsbeleid hebben, waarvan we zeker weten dat het aansluit op de Richtlijnen goede voeding. En dat is precies wat we willen voor onze kinderen: goede voeding en een fijne tijd samen!”
Esther van Veldhuijzen, Coach marketing en communicatie en MT-lid bij kindercentrum Bzzzonder.

“Manon and Michelle contributed to a nutrition-related insights project on behalf of one of our clients and I very much enjoyed working with them both. They were thoughtful, professional, friendly and reliable subject-matter experts. I would not hesitate to work with the Voedingsjungle team again.”
Erin Boyd Kappelhof, Managing Partner bij Eat Well Global.

“Communicatie- en adviesbureau Voedingsjungle heeft de teksten verzorgd van onze nieuwe brochures over gezond eten voor kinderen – vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van 12 jaar. Manon en Michelle zijn goed op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen als het gaat om voeding van kinderen en hebben oog voor wat er in de praktijk werkt. Bijzonder aan deze serie brochures is de multidisciplinaire aanpak, aan elke brochure werkten diverse zorgprofessionals mee. Voedingsjungle heeft op een zorgvuldige manier de inzichten van de verschillende beroepsgroepen samengebracht. Het resultaat is een aansprekende brochure, met concrete tips en adviezen, die door verschillende zorgprofessionals in hun praktijk kan worden gebruikt. Ik kijk terug op een prettige samenwerking met Manon en Michelle en waardeer met name hun gestructureerde aanpak en focus op het eindresultaat.”
Stephan Peters, hoofdredacteur Voeding Magazine en manager voedingsonderzoek en levensmiddelenwetgeving bij de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

“Voedingsjungle maakt duidelijk en toepasbaar adviesmateriaal waar ik als diëtist erg blij mee ben! Onderbouwd en evidence based onderzoek is de basis voor hun producten en diensten, wat voor mij en vele anderen (paramedici en consumenten) erg belangrijk is. Ze geven praktische en haalbare adviezen waar de consument goed mee uit de voeten kan. Ook hun recent uitgekomen boek ‘Wegwijs in de voedingsjungle’ is veelbelovend en een aanrader!”
Nadine Hazeu, Diëtistenpraktijk Nadine.